N JAAR IS ZO VOORBIJ

Geplaatst op 29 oktober 2013

Vrienden van de tv, theater en het circuit,

ik kom er zojuist achter dat ik een jaar niet aan deze blog heb gewerkt. Een schande is het! Maar uit het feit dat niemand me er opmerkzaam op maakte lees ik af dat facebook, twitter en andere media de plek van de oudewetse blog hebben ingenomen.

Dus doe ik het toch. Vanwege de romantische inslag, halstarrige koppigheid of wat dan ook.

Eerst vandaag even een algemene update. Voor de mensen die bijvoorbeeld vragen: ga je nog een nieuw theaterprogramma maken?

Jazeker ga ik dat. Maar vraag niet wanneer. Sterke Verhalen is mij uitstekend bevallen. het was ontzettend leuk om weer op het toneel te staan, een mooi verhaal te vertellen en het land door te reizen, op het in de file staan na dan. Ik heb bovendien het gevoel dat ik met dit programma een genre te pakken hebt dat dichter bij mezelf staat dan wat ik vroeger in de theaters deed en gezien de reacties van publiek en kenners moeten we vooral op die voet verder. Maar vraag mij niet wanneer! Want 'Sterke Verhalen' was gebaseerd op een boek over mezelf en zoveel maak ik nou ook weer niet mee dat ik er jaarlijks een theaterprogramma uitpeur. Nog los van de vraag of ik dat wel zou willen.

Dus werk ik alweer een jaar in het diepste geheim :) aan een nieuw boek. Daarover later meer. Want ook dat heb ik opzij gelegd omdat er eerst gewoon gewerkt moet worden. Voor de KRO. Het komende seizoen maak ik weer twee tv-programma's die op primetime 's zondagsavonds worden uitgezonden. de Reunie natuurlijk, waarmee we nu op de beeldbuis zijn, en 'Rapport voor mijn ouders' dat ik met Endemol eerder dit jaar al mocht uitproberen. Dat gaat komend voorjaar weer van start en al met al ben ik daar een goeie 190 dagen mee onder de pannen.

Blijft er dan geen tijd over voor leuke dingen, zoals autoracen? Zeker wel. Ik heb dit seizoen toch nog 4 raceweekeinden in de overvolle agenda weten te persen in de internationale Supercar Challenge ( in een Radical voor wie het weten wil) en ik heb daar een keertje zelfs gewonnen en stond regelmatig op het podium. Maar veel belangrijker is het dat we met een stel autosportvrienden een stichting op hebben gericht, Groot Hart. Daarmee bezorgen we zieke kindjes een leuke dag op het circuit en dat is zo ontzettend leuk om te doen dat mijn eerstvolgende blog alleen daarover gaat. Mocht je er meer over willen weten: http://www.groothart.nl of kijk op facebook: https://www.facebook.com/GrootHartRondes?fref=ts

Tot snel ( minder dan een jaar graag!)